The Merchant Sails into Plymouth

Offices Transformed with Multi-Million Pound Investment

A well-known Plymouth office building is undergoing a multi-million pound refurbishment and getting a new name.

St Andrew’s Court, in Notte Street, is being transformed into 32,000 sq. ft. of open plan, contemporary office space which includes a new glazed 5th floor penthouse with panoramic views of Britain’s Ocean City.

It will be known as The Merchant, named to reflect its proximity to the historic Merchant’s House, one of Plymouth’s major tourist attractions.

New owners the award-winning Developing London Group are known for delivering high-end build standards and finishes to their wide range of projects, from commercial schemes through to single, family homes and multi-unit developments.

The London based firm tasked a team of local professionals led by Plymouth architects ADG to regenerate the once tired building into a dynamic business space.

Stratton Creber Commercial are joint agents with Vickery Holman and Exeter-based JLL for the seven floors of office accommodation due for completion in November this year, with suites from 733 sq. ft.

Chris Ryland, Managing Director of Stratton Creber Commercial, says: “The Merchant is a really exciting development for Plymouth that provides a sense of history while looking firmly to the future.

“Inspired by Plymouth’s regeneration and considerable Mayflower 2020 investment, the developers are breathing new life into this building and creating state-of-the-art office accommodation with a premium level of specification rarely seen in this area.”

The Merchant’s many features include a concierge-staffed reception which opens on to Notte Street with a landscaped piazza providing access to the historic Barbican and City Centre.

Curtain walling and an expansive floor plate provide maximum flexibility for office layout requirements.

Lift access to all floors, air conditioning and excellent broadband and blown fibre connectivity are among other benefits. Further facilities include secure car parking and bicycle storage.

With sustainability a key target, the £4 million renovation is one of only a handful to achieve the rare EPC ‘A’ rating, making it extremely efficient to run.

The ground floor will also house a commercial unit suitable for retail and catering purposes with the added option of external space.

Share the Post